Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması Başladı

02.09.2022 / 11:13:41 1355 okunma

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) işbirliğinde, Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması gerçekleştirilecek.

Her yıl tekrarlanması planlanan Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması ile listeye giren girişimcilerin kendi bölgelerinde kanaat önderliği rolünü üstelenmesi, sahibi oldukları şirketlerin başarı hikayeleri ile potansiyel kadın girişimci adaylarına ilham kaynağı olması hedefleniyor.

Yarışmaya katılan şirketler, “Kadın İstihdamını En Çok Artıran Şirket” ve “Girişimci Kadın Gücü” olmak üzere iki kategoride listelenecek. Yarışma katılım koşullarını yerine getirerek, listeye girmeye hak kazanan şirketler, ödüllerini 19 Kasım 2022 tarihinde düzenlenecek törende, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk’ün elinden alacak.

Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması’na https://girisimcikadingucu.tobb.org.tr/ adresinden, 30 Eylül 2022 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. 

-Başvuru Kriterleri

“Kadın İstihdamını En Çok Artıran Şirket” kategorisine, 2020 yılında en az 25 kadın çalışanı olan, Türkiye’de merkezi bulunan tüm şirketler başvuru yapabilecek.

“Girişimci Kadın Gücü” kategorisinde ise; Türkiye genelinde başvuru yapan kadın girişimcilerin şirketleri “En Hızlı Büyüyen Kadın Girişimci”, “En Çevre Dostu Kadın Girişimci”, “En Çok Dijitalleşen Kadın Girişimci” ve “İhracatını En Çok Artıran Kadın Girişimci” alt kategorilerinde değerlendirilecek. Bu kategoride, en az 3 yıllık işletme geçmişine sahip olan, 2019 yılında en az 1 milyon TL satış gelirine sahip, 2021 yılında en az 2 milyon TL satış gelirine sahip, 2019 - 2021 döneminde satış gelirlerini en az yüzde 10 oranında artıran, Türkiye’de merkezi bulunan kadın girişimci şirketleri başvurabilecek.

-Hisarcıklıoğlu: “Ekonomimizi, kadınların desteği ve gücüyle büyüteceğiz”

Yarışmaya ilişkin olarak açıklamada bulunan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, fırsat verildiğinde kadınların başaramayacağı hiçbir iş olmadığını belirterek, kadınların sosyal hayatta ve iş hayatında daha aktif rol alması gerektiğini, kadınların ekonomi ve iş hayatındaki ağırlığının arttıkça, Türkiye’nin daha da güçleneceğini söyledi. 

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun Türkiye’nin en büyük girişimci kadın ağı haline geldiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Türkiye'deki ve dünyadaki oda/borsa camiasında bir marka haline geldi. Bu yapıdaki asıl hedefimiz, başarılı kadınların arkadan gelen gençlere de rol model olmalarıdır. Kadınlar girişimci olmaya heveslensin, başaramamaktan asla korkmasın. Bakın yüzlerce örnek var. Hepsi zorluklar görmüş ama asla pes etmemiş. Bugün cesaretleri ve özgün projeleriyle en güzel noktalara gelmişler.

İşte bu noktada, TOBB Kadın Girişimciler Kurulumuz (KGK), Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ile işbirliği içinde çok güzel bir projeye imza attı ve Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması’nı başlattı.

Türkiye’deki kadın girişimciliğin görünürlüğünü artırmak, onları ulusal/uluslararası ağlara entegre ederek etkinliğini teşvik etmek ve kişisel gelişimlerine destek vererek, kariyerlerini ilerletmelerine yardımcı olmak adına çıkılan bu yolu çok önemsiyorum. Buradan tüm şirketlerimizi kadın istihdamını daha da artırmaya, bütün kadınlarımızı da cesaretle iş dünyasında yerlerini almaya ve yerlerini büyütmeye çağırıyorum. Asla unutmayın, başarılarınız sadece sizin değil ülkemizin başarısıdır” dedi.

-Nurten Öztürk: “Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü yarışmasına başvurmaya davet ediyorum”

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk de ülkelerin kalkınmasının, kadın emeğinin ekonomiye tam anlamıyla yansıması ile mümkün olduğuna dikkat çekerek, “Güçlü bir ekonomiye, gelişmiş bir toplumsal yapıya sahip olabilmek için kadınların iş dünyasında daha etkin olması gerektiğine inanıyorum. Kadının daha fazla istihdamda yer alması, girişimci olması ve ekonomiye katılması ile yani kadının güçlenmesi ve kalkınmasıyla toplumların çağdaşlık seviyesi artar” dedi.

Kadın girişimciler için finansman ihtiyacı kadar önemli bir diğer motivasyon kaynağının ‘cesaret’ olduğunu vurgulayan Öztürk, Türkiye’deki kadın girişimciliğinin görünürlüğünü artırmak, ilham kaynağı olmalarını sağlamak ve kişisel gelişimlerine destek vererek kariyerlerini ilerletmelerine yardımcı olmak adına TEPAV iş birliğiyle Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü yarışmasını hayata geçirdiklerini söyledi. 

Nurten Öztürk, kadın istihdamına önem veren ve kendini çevre, teknoloji, ihracat alanlarında geliştiren girişimci kadınları, başarı hikâyelerini paylaşmaları için, “Türkiye’nin Girişimci Kadın Gücü” yarışmasına başvurmaya davet etti. 

Yarışmanın sosyal medya hesaplarına ulaşmak için aşağıda yer alan bağlantıları izleyebilirsiniz

Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması Başladı Başlıklı Haberi Paylaşın:

Gündemdeki Diğer Haberler

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Organ Seçimleri Tamamlandı

2 gün önce

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası’nda seçim heyecanı yaşandı. Oda üyeleri 4 Ekim 2026 Pazar ...

İŞKUR ve FATSO Arasında Yeni İşbirliği Protokolü İmzalandı

1 hafta önce

Çalışma ve İş Kurumu -  İŞKUR ile Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası arasında, Ordu ...

KOSGEB Refinansman Kefalet Programı Devam Ediyor

2 hafta önce

KOSGEB koordinasyonunda, Kredi Garanti Fonu (KGF) desteği ve bankalar iş birliğiyle hayata ...

Intersec 2027 Fuarı Dubai'de Düzenlenecek

3 hafta önce

Intersec Global 2027 fuarı Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai Emirliği'nde 12-14 Ocak ...

SIAL China 2027 Fuarı Mayıs Ayında Düzenlenecek

3 hafta önce

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Şanghay şehrinde gerçekleştirilen SIAL China Fuarı ülkemiz ...

İşletme Değerlendirme Raporu (İDR) 2025 Verileri Kullanıma Açıldı

1 ay önce

KOSGEB tarafından işletmelerin mevcut durumlarını güvenilir ve objektif veriler üzerinden ...

Küresel Rekabetçilik Destek Programı Başladı

1 ay önce

KOBİ'lerin küresel pazarlarda daha güçlü bir konuma ulaşmalarını, uluslararası rekabet ...

TOBB 2027 Yılı Ana Fuar Takvimi Yayımlandı

1 ay önce

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), iş dünyasının ve ticaretin can damarı olan ...

Global Health Uluslararası Sağlık Fuarı 26 Ekim'de Düzenlenecek

1 ay önce

Orta Doğu'nun önde gelen uluslararası sağlık fuarları arasında yer alan "Global Health ...

KOSGEB İstihdamı Koruma Destek Programı Güncellendi

1 ay önce

İmalat sanayinde üretim ve istihdamın sürekliliğini desteklemek, işletmelerin finansmana ...

KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programında 2026 Yılı 3. Dönem Başladı

2 ay önce

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyüme ve gelişimini desteklemek amacıyla hayata ...

Bentonit Madeni Alanında Faaliyet Gösteren Üyelerden FATSO'ya Ziyaret

2 ay önce

Fatsa Organize Sanayi Bölgesi'nin yatırımcı profillerinden biri olan bentonit madenciliği ...

Küresel E-İhracat Zirvesi İstanbul'da Düzenlenecek

2 ay önce

Ticaret Bakanlığı himayesinde, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinasyonunda ...

Genel Sekreterler Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

2 ay önce

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı Oda ve Borsaların Genel Sekreterlerinin katılımı ...

Fatsa Kaymakamı'ndan Odamıza Ziyaret

2 ay önce

Yayımlanan son kararname ile Fatsa ilçesine atanan Sayın Mustafa Ünver Böke 10 Ağustos ...