TOBB İşbirliği ile KVKK ve VERBİS Eğitimi

14.09.2020 / 10:10:20 99 okunma

Geçtiğimiz aylarda süresi uzatıldıktan sonra büyük ve orta ölçekli işletmeler için içinde bulunduğumuz Eylül ayı sonunda, küçük işletmeler için de 2021yılı ilk çeyreğinde uygulamaya geçecek olan Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında KOBİ'lerin yükümlülüklerini ve Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemine (VERBİS) kaydın uygulamalı olarak ekran görüntüleri üzerinden anlatılacağı online eğitim Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Kişisel Verileri Koruma Kurumu işbirliğinde düzenlenecek. Üyelerimiz eğitime FATSO Akademi üzerinden ücretsiz iştirak edebilecekler.



15 Eylül 2020 Salı günü Saat 14:00'te düzenlenecek eğitime katılım taleplerinizi FATSO Akademi platformumuz üzerinden buraya tıklayarak oluşturabilirsiniz.

---

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu nedir?
7 Nisan 2016 tarih ve 29677 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Kişisel Verileri Koruma Kanunu, kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esasları düzenlemektir. Özel sektörde faaliyet gösteren kuruluşlar ile kamu kurum ve kuruluşları arasında ayrım gözetmeksizin kişisel veri işleyen tüm kurum ve kuruluşların Kişisel Verileri Koruma Kanununa uyması gerekmektedir. Söz konusu Kanunu’nun 16. Maddesine göre VERBİS’e (Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi) kayıt zorunludur.

VERBİS’e son kayıt tarihi nedir?
- Yıllık çalışan sayısı 50’den çok veya yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den çok olan gerçek ve tüzel kişi veri sorumluları ile yurtdışında yerleşik gerçek ve tüzel kişi veri sorumluları için 30.09.2020
- Yıllık çalışan sayısı 50’den az ve yıllık mali bilançosu 25 milyon TL’ den az olup ana faaliyet konusu özel nitelikli kişisel veri işleme olan gerçek ve tüzel kişi veri sorumluları için 31.03.2021’dir.

Kanunun getirdiği yükümlülükleri yerine getirmeyenler hakkında idari para cezaları düzenlenmiş olup Veri Sorumluları Siciline kayıt ve bildirim yükümlülüğüne aykırı hareket edenler hakkında 20.000 Türk Lirasından 1.000.000 Türk Lirasına kadar idari para cezası verilebilmektedir.

TOBB İşbirliği ile KVKK ve VERBİS Eğitimi Başlıklı Haberi Paylaşın:

Gündemdeki Diğer Haberler

Ekonomik İstikrarda Devamlılık için Alınması Gereken Tedbirler

5 saat önce

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası olarak meslek gruplarından aldığımız geribildirimler sonucu ...

KVKK Uygulanmaya Başlıyor

1 gün önce

Bilindiği gibi, Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında kişisel veri kapsamına giren ...

QNB Finansbank'tan Üyelerimize Özel Dijital Çözümler

5 gün önce

QNB Finansbank tarafından duyurulan Dijital Köprü Kampanyası ile üyelerimize özel ...

Kurumlar ve İşyerleri İçin Toplu HES Kodu Sorgulama

6 gün önce

Bilindiği gibi, HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, vatandaşların ...

Yatırımcılar İçin Destek Bilgileri Tek Platformda

1 hafta önce

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü, yatırımcıların, ...

Okul Kıyafetleri Üretici ve Satıcılarının Sektörel Sorunları

1 hafta önce

İlgili meslek komitesi toplantıları ve diğer geribildirimler yolu ile okul kıyafeti üreticileri ...

TOBB İşbirliği ile KVKK ve VERBİS Eğitimi

2 hafta önce

Geçtiğimiz aylarda süresi uzatıldıktan sonra büyük ve orta ölçekli işletmeler için ...

TOBB İşbirliği ile Girişimcilere Yönelik E-Ticaret Paketi

3 hafta önce

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Vodafone Türkiye arasında imzalanan protokolle özellikle ...

Meslek Edindirme Kursumuzda Yeni dönem Başlıyor

3 hafta önce

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası İŞKUR işbirliği ile düzenlediği meslek edindirme kurslarıyla ...

Tayfun Karataş'tan Öğrenci Servisleri ve S Plakalı Araçlar Hakkında Açıklama

1 ay önce

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı pandemi sürecinin en çok mağduriyet ...

Türkiye Teknoloji Buluşmaları Bu yıl 'Online' Gerçekleştirilecek

1 ay önce

T.C. Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) himayelerinde her ...

Otomotiv ve Eğitim Sektöründe ÖTV ve KDV Değişiklikleri

1 ay önce

29.08.2020 tarih ve 2912 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Otomotiv sektöründe geçerli ...

Kolay İhracat Platformu Hizmete Açıldı

1 ay önce

T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından ihracatçılara ve ihracat hedefi olan girişimcilere ...

TEKSTİLPARK Projesi İçin İlk Adımlar

1 ay önce

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) işbirliği ile Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde ...

Ordu Bağımsız Milletvekili Cemal Enginyurt'tan Odamıza Ziyaret

1 ay önce

Ordu Bağımsız Milletvekili Cemal Enginyurt 20.08.2020 günü Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası'nı ...