KVKK Kapsamında VERBİS'e Kayıt Süreleri Uzatıldı

23.06.2020 / 16:51:46 68 okunma

6698 Sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında işletme, kurum ve kuruluşların Veri Sorumluları Sicil Bilgi Sistemi'ne (VERBİS) kayıt zorunluluklarına ilişkin daha önce belirlenen tarihlerde ilgili kurum tarafından güncelleme yaparak kayıt süreleri uzatıldı.


Kişisel Verileri Koruma Kurumu'ndan yapılan duyuru;

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini gösteren Covid-19 virüs salgını nedeniyle bazı işyerlerinin fiziksel olarak kapalı olduğu veya uzaktan / dönüşümlü çalışma modeli uygulandığı, bu nedenle veri sorumlularınca kişisel veri işleme envanteri hazırlama çalışmalarının yapılamadığı ve Veri Sorumluları Siciline (Sicil) kayıt yükümlülüğünün süresinde yerine getirilemediği gerekçesiyle Sicile kayıt sürelerinin uzatılmasına ilişkin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile muhtelif sektör temsilcileri tarafından Kuruma intikal ettirilen taleplerin değerlendirilmesi neticesinde Kişisel Verileri Koruma Kurulunun 23/06/2020 tarihli ve 2020/482 sayılı Kararı ile;

- Yıllık çalışan sayısı 50’den çok veya yıllık mali bilanço toplamı 25 milyon TL’den çok olan gerçek ve tüzel kişi veri sorumluları ile yurtdışında yerleşik gerçek ve tüzel kişi veri sorumlularının Sicile kayıt yükümlülüğünü yerine getirmeleri için belirlenen sürenin 30.09.2020 tarihine,

- Yıllık çalışan sayısı 50’den az ve yıllık mali bilançosu 25 milyon TL’ den az olup ana faaliyet konusu özel nitelikli kişisel veri işleme olan gerçek ve tüzel kişi veri sorumlularının Sicile kayıt yükümlülüğünü yerine getirmeleri için belirlenen sürenin 31.03.2021 tarihine,

- Kamu kurum ve kuruluşu veri sorumlularının Sicile kayıt yükümlülüğünü yerine getirmeleri için belirlenen sürenin 31.03.2021 tarihine kadar uzatılmasına karar verildiği bildirilmiştir. İlgili Üyelerimize duyurulur.

KVKK Kapsamında VERBİS'e Kayıt Süreleri Uzatıldı Başlıklı Haberi Paylaşın:

Gündemdeki Diğer Haberler

50 Oda ve Üzeri Konaklama Tesislerine Sertifika Zorunluluğu

3 gün önce

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, 50 oda ve üzeri kapasitedeki tüm konaklama tesislerine ...

Kısa Çalışma Ödeneğinin Süresi 1 Ay Uzatıldı

5 gün önce

Yeni koronavirüs (covid-19) nedeniyle dışsal etkilerden kaynaklanan dönemsel durumlar kapsamındaki ...

Meslek Kuruluşlarından İlave Sefer Talebi

5 gün önce

Ordu İli meslek kuruluşları, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası, Ordu Ticaret Borsası, ...

FATSO Akademi Faaliyete Başladı

1 hafta önce

Odamız tarafından hazırlanan ve kurumca düzenlenen tüm etkinlik ve eğitimlerin takip ...

KVKK Kapsamında VERBİS'e Kayıt Süreleri Uzatıldı

2 hafta önce

6698 Sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu kapsamında işletme, kurum ve kuruluşların ...

'Yetenek Kapısı' Hizmete Başladı

2 hafta önce

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından hizmete sunulan "Yetenek Kapısı" ...

Milli Eğitim Bakanlığı Heyetinden Odamıza Ziyaret

2 hafta önce

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’un danışmanı Okan Çoban, Öğrenci Pansiyonları ...

Odamız İle İş Bankası Arasında Kredi Protokolü

2 hafta önce

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye İş Bankası Fatsa Şubesi arasında imzalanan ...

TÜBİTAK'dan AR-GE Projeleri İçin Kobilere Destek

3 hafta önce

KOBİ'lerin Ar-Ge ve yenilik faaliyetleri sonucu geliştireceği ve potansiyel müşterisi ...

Fatsa OSB Yeni Yatırımlarla Büyümeye Devam Edecek

3 hafta önce

Fatsa Organize Sanayi Bölgesi'nde yatırımda bulunmak isteyen firma yetkilileri 10.06.2020 ...

COVID-19 İş Dünyası Etki Anketi

1 ay önce

Covid-19 salgınının dünya ekonomisine etkilerini ölçmek amacıyla gerçekleştirilen ...

Normalleşme Sürecinde Atılacak Yeni Adımlar Duyuruldu

1 ay önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Haziran 2020 tarihinde yaptığı açıklama ile normalleşme ...

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Videokonferans

1 ay önce

Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ...

Kamu Bankaları'ndan Yeni Destek Paketleri

1 ay önce

T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, kamu bankaları aracılığı ile vatandaşın ...

TSE'den COVID-19 Güvenli Üretim Belgesi

1 ay önce

Türk Standartları Enstitüsü - TSE, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile birlikte ...