Karataş: 'Elektrik Dağıtım Şirketleri Ne Yapmak İstiyor?'

20.04.2021 / 13:28:59 1549 okunma

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Karataş son dönemde Oda üyelerinden gelen borçtan dolayı uygulanan elektrik kesintilerinde esneklik tanınmaması şikayetleri ile ilgili bir basın açıklaması yayımladı. Karataş'ın açıklaması şöyle;


İş dünyasından gelen taleplerle de şikayetlerle de aynı dikkat ve özenle ilgilenmeyi, ilgili mercilerde hassasiyetle temsilini gerçekleştirmeyi sürdürüyoruz.
Özellikle son dönemde farklı sektörlerden sürekli karşılaştığımız bir şikayet var ki duyduğumuza üzüldüğümüz kadar öfkeleniyoruz da. 

Birçok üyemiz, çevremizde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkar, giderek ağırlaşan koşulların etkisiyle elektrik faturalarını ödemekte zorlanmaya başlayınca işyerlerinin elektriklerinin kesilmeye başlandığını, bu aşamada ilgili kişilerin çalışma/kazanma olanağı buldukları ilk an ödeyebileceklerini beyan etmelerine karşın herhangi bir esneklik gösterilmeden bu işlemin direkt olarak hızla uygulandığı ve hatta bu işlem yapılırken iş yerinin faaliyetine göre elektriksiz bırakılmasından ötürü borçlu olunan elektrik faturasından kat kat fazla maddi zarara yol açmış olmayı dahi umursamadan kesintilerin uygulandığı bilgileri geliyor.

Pandeminin ilk günlerinden beri tüm dünya ortaklaşa bir savaş veriyor ve bu savaşta da herkes elini taşın altına koymaya çalışıyor. Ama bu noktada dağıtım firmalarının hiçbir esneklik göstermeden yaptıkları bu hareket özellikle açtığı maddi zararı da düşününce bizi maalesef öfkelendiriyor. 

Bir yanda herkes sürece katkıda bulunmaya çalışırken, kamu – özel fark etmeden her kurum imkanları ölçüsünde elini taşın altına koymaya gayret ederken dağıtım firmalarının bu umursamaz yaklaşımının affedilebilir bir tarafı yoktur.

Türkiye ekonomisine can veren tüm ölçekte işletmeler, esnaf ve sanatkarlar bugün yaşadığımız gibi olağanüstü durumlar olmadığında, kendi iradeleri dışında oluşan mücbir sebeplerin etkisi altında kalmadıklarında bu dağıtım firmalarına olan borçlarında asla aksamaya yol açmamış yükümlülüklerini zamanında yerine getirerek bu firmaların büyümelerine bugünkü değerlerine ulaşmalarına en büyük katkıyı vermişlerdir. 

Bu her zaman da böyle olacaktır. Ama bu şekilde kitlesel bir savaş halinde uğraşılan bir sorunla karşılaşılan ilk anda tabiri caizse “düşene bir tekme de ben atayım” anlayışını benimsemek, koşullar ne olursa olsun verdiği zarara bakmadan yalnızca kendi kârını umursamak her şeyden önce bir ticari ahlaksızlıktır.

Buradan ilk uyarımızı bu açıklama vesilesiyle yapıyorum. Bu uyarı elbette bu açıklama boyutunda kalmayacak, temsil gücümüzün olduğu tüm platformlarda yüksek sesle ve aynı öfkeyle defaatle dile getirilecektir. 

Bu şekilde çözüm yolu aramakla da konuyu nihayetlendirmeyip güzel günlere tekrar döneceğimiz zaman için de hazırlıklarımızı yapacak, bu ve benzeri firmaların kendilerini tüm iş dünyasının üstünde görmeye bir daha yeltenmelerine engel olacak ve işletmelerimizi, yatırımcılarımızı, esnafımızı koruyacak gerekli kanuni regülasyonların uygulanması için çalışmalarımızı yaparak somut önerilerimizi ilgili mercilere de sunacağız.

Topyekûn bir savaşla hem sağlığımızı hem ekonomimizi güçlü tutmaya çalıştığımız bugünlerde ilgili firmayı ve benzeri yaklaşımları bulunan tüm firmaları bir an evvel sorumluluk bilinciyle davranmaya davet ediyor konu ile ilgili tüm çalışmalarımıza önümüzdeki haftanın ilk gününden itibaren ivedilikle başlayacağımızı kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunuyorum.

Karataş: 'Elektrik Dağıtım Şirketleri Ne Yapmak İstiyor?' Başlıklı Haberi Paylaşın:

Gündemdeki Diğer Haberler

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Organ Seçimleri Tamamlandı

2 gün önce

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası’nda seçim heyecanı yaşandı. Oda üyeleri 4 Ekim 2026 Pazar ...

İŞKUR ve FATSO Arasında Yeni İşbirliği Protokolü İmzalandı

1 hafta önce

Çalışma ve İş Kurumu -  İŞKUR ile Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası arasında, Ordu ...

KOSGEB Refinansman Kefalet Programı Devam Ediyor

2 hafta önce

KOSGEB koordinasyonunda, Kredi Garanti Fonu (KGF) desteği ve bankalar iş birliğiyle hayata ...

Intersec 2027 Fuarı Dubai'de Düzenlenecek

3 hafta önce

Intersec Global 2027 fuarı Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai Emirliği'nde 12-14 Ocak ...

SIAL China 2027 Fuarı Mayıs Ayında Düzenlenecek

3 hafta önce

Çin Halk Cumhuriyeti'nin Şanghay şehrinde gerçekleştirilen SIAL China Fuarı ülkemiz ...

İşletme Değerlendirme Raporu (İDR) 2025 Verileri Kullanıma Açıldı

1 ay önce

KOSGEB tarafından işletmelerin mevcut durumlarını güvenilir ve objektif veriler üzerinden ...

Küresel Rekabetçilik Destek Programı Başladı

1 ay önce

KOBİ'lerin küresel pazarlarda daha güçlü bir konuma ulaşmalarını, uluslararası rekabet ...

TOBB 2027 Yılı Ana Fuar Takvimi Yayımlandı

1 ay önce

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), iş dünyasının ve ticaretin can damarı olan ...

Global Health Uluslararası Sağlık Fuarı 26 Ekim'de Düzenlenecek

1 ay önce

Orta Doğu'nun önde gelen uluslararası sağlık fuarları arasında yer alan "Global Health ...

KOSGEB İstihdamı Koruma Destek Programı Güncellendi

1 ay önce

İmalat sanayinde üretim ve istihdamın sürekliliğini desteklemek, işletmelerin finansmana ...

KOSGEB Kapasite Geliştirme Destek Programında 2026 Yılı 3. Dönem Başladı

2 ay önce

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin büyüme ve gelişimini desteklemek amacıyla hayata ...

Bentonit Madeni Alanında Faaliyet Gösteren Üyelerden FATSO'ya Ziyaret

2 ay önce

Fatsa Organize Sanayi Bölgesi'nin yatırımcı profillerinden biri olan bentonit madenciliği ...

Küresel E-İhracat Zirvesi İstanbul'da Düzenlenecek

2 ay önce

Ticaret Bakanlığı himayesinde, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) koordinasyonunda ...

Genel Sekreterler Bilgilendirme Semineri Düzenlendi

2 ay önce

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı Oda ve Borsaların Genel Sekreterlerinin katılımı ...

Fatsa Kaymakamı'ndan Odamıza Ziyaret

2 ay önce

Yayımlanan son kararname ile Fatsa ilçesine atanan Sayın Mustafa Ünver Böke 10 Ağustos ...